Qui som

Promovem l’educació de la mirada per al desenvolupament espiritual i creatiu mitjançant l’impressionant patrimoni artístic del Museu Catedral de la Seu d’Urgell.

  Sobre el museu

  El Museu Diocesà d’Urgell es crea l’any 1957 durant l’episcopat del bisbe Ramon Iglesias Navarri, i és l’última col·lecció diocesana que es forma a Catalunya.

  Té els seus antecedents en una exposició d’art sacre oberta a la sala Capitular amb les peces del tresor de la catedral promoguda pels Amics de la Salle -un grup d’exalumnes que el 1956 proposen al capítol de la catedral la possibilitat de crear un museu-.

  Aquest primer museu s’inicia amb una cinquantena de peces procedents de la catedral i de l’església de la Pietat, amb Mn. Pau Vidal com a director. A partir d’aquell moment, la col·lecció es va anar incrementant amb noves incorporacions, com alguns documents provinents de l’arxiu capitular, el Beatus, la butlla del papa Silvestre II i altres objectes provinents de les diferents parròquies de la diòcesi que arriben entre els anys seixanta i setanta, a través de la Comissió Diocesana per al Patrimoni.

  El 15 de juny de 1969 s’obren unes noves instal·lacions amb el condicionament de l’església de la Pietat com a museu. Aquest nou espai aporta obres pròpies al fons de la col·lecció, com el retaule de la Pietat i el conjunt de la Dormició, obra de l’escultor Jeroni Xanxo.

  L’any 1975, el bisbe Joan Martí Alanis en nomena director a Mn. Albert Vives, càrrec que ocuparia fins a l’any 1990. Durant els primers anys d’activitat, va confeccionar un inventari i d’un catàleg del museu, que Mn. Vives va anar publicant a la revista diocesana Urgellia, desglossat per col·leccions. Als anys vuitanta es fan noves reformes, i el 4 de juny de 1988 s’inauguraren les noves instal·lacions del Museu Diocesà d’Urgell, amb l’ampliació de les sales d’exposició permanent a l’antic edifici del Deganat i la capella de Fàtima. En aquest període s’incorporen obres significatives com el calze i la patena de Núria, el retaule de Sendes o la nova presentació de la pintura mural de la volta de Baltarga i l’arc triomfal d’Aineto.

  Equip

  L’equip del Museu Catedral de la Seu d’Urgell el formen, d’una banda, els membres del patronat i, de l’altra, l’equip humà que duu a terme el dia a dia de la institució.

  Membres del patronat

  President
  Excm. I Rvdm. Mons. Joan Enric Vives i Sicília. Arquebisbe d’Urgell

  Vicepresident
  Mn. Josep Maria Mauri Prior

  Vocal
  Mn. Benigne Marquès i Sala

  Vocal
  Mn. David Codina Pérez

  Vocal
  Teresa Font Juanati

  Equip humà

  Director
  Mn. Josep Maria Mauri Prior

  Tècnica Conservadora i documentalista
  Teresa Font Juanati

  Tècnica de Comunicació i Públics
  Urgell Duró i Rabassa

  Atenció al públic
  Carme Bonet Serra i Urgell Duró Rabassa

  Personal de Neteja
  Maria Luisa Ortiz Gonzalez 

  Patrocini

  Bisbat d'Urgell
  Diputació de Lleida
  Institut d'Estudis Ilerdencs
  #MuseuCatedralSeudUrgell
  Estàs pensant en fer una visita guiada a la Catedral?

📅Dillluns, Dimecres, Dijous i Dissabte en català
📅Dimarts i Divendres en castellà
🕐11h

Reserva la teva plaça trucant al 973 353 242 o al correu info@museucatedralseudurgell.org 

📷 @ked3012 

#VisitesGuiades #MuseuCatedralSeudUrgell
  Fa unes setmanes vam rennovar la imatge gràfica del Museu i amb ella vam crear un canal a Youtube on hi anirem publicant. Ens segueixes?

#YouTube #MuseuCatedralSeudUrgell #NovaImatgeGràfica #ImatgeGràfica
  Demà comencem l'horari d'estiu. Ens podràs visitar:

📆Dilluns a Dissabte 
🕚10 a 13:30h i 16 a 19h
📆Festius
🕚10 a 13h

📷Àlex Tena

#Estiu #NousHoraris #Horaris #Juny #MuseuCatedralSeudUrgell
  Bon dia☀️

Avui desperta amb art amb aquest detall de la Catedral. 

📷 @ked3012 

#DespertaAmbArt #Catedral #Cara #MuseuCatedralSeudUrgell
  Aquest dissabte és el Dia Internacional dels Museus i nosaltres et volem convidar a les 11h a una visita guiada gratuïta per a conèixer el Conjunt Catedralici.

Reserva la teva plaça trucant al 973 353 242 o al correu info@museucatedralseudurgell.org

#DIM2024 #DiaInternacionaldelsMuseus #Museu #MuseuCatedralSeudUrgell
  Ens encanten les fotografies de la Catedral i el seu conjunt😍

Moltes gràcies per compartir amb nosaltres @aralleida aquesta 📷 de @ivancastanedofotografia 

Recorda que si durant la visita fas alguna fotografia i ens etiquetes o utilitzes el #MuseuCatedralSeudUrgell te la compartirem.